översvämningar · torka · vattenkrisen

Vatten är liv

Torka och översvämningar blir allt vanligare i vår värld. Hur kan vi arbeta för att bli mindre sårbara, och för att leda vattnet till där det gör nytta i stället för att göra skada? I det senaste avsnittet av kursen ”Äta jorden” pratar vi om vatten.

I dagarna har vi nåtts av nyheterna om att the Great Lakes – de stora sjöarna i norra USA – har svämmat över. Floderna som mynnar ut i sjöarna, har försett dem med mer vatten än vad de kan svälja. Skadorna av översvämningarna beräknas hittills ha kostat 100 miljoner dollar.

Detta är bara en i raden av nyheter relaterade till vatten. Men hur kan vi arbeta för att vattnet ska bli en resurs för oss, i stället för ett problem?

Vatten är ett fascinerande ämne som, liksom eld, kan vara till nytta eller till skada, allt beroende på hur det hanteras. Vatten kan vara skillnaden mellan liv och död och till skillnad från oljan, så kan vi inte ersätta vatten med någonting annat. Det måste finnas där – och då behöver vi lära oss hur det ska hanteras.

Det lär vi oss i avsnitt 2, som just har släppts till kursdeltagarna, i kursen Äta jorden!

Man kan hoppa på kursen när som helst – då får man tillgång till tidigare avsnitt. Sedan får man, som de övriga deltagarna, ett avsnitt per månad.

Läs mer om kursens teman här.

Great Lakes Water Levels at ‘Precipice of a Disaster’ With Flooding Occurring or Imminent in New York, Ohio and Michigan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s