Om mig

Jag som håller i den här kursen heter Anna Forsmark och kommer från den svenska västkusten. Just nu bor jag och verkar i Jämtland.

Det här med framtidens utmaningar har intresserat mig i många år. Men ämnet för kursen – hur kopplingarna till jordbruket såg ut, och potentialen till lösningar som finns i jordbruket – var något jag fick upp ögonen för år 2013.

Skeptisk som jag är till min natur, så sa jag inte bara ”Oj, men det är ju fantastiskt!”. Utan jag sa ”Oj. Kan det här verkligen stämma? Om det här stämmer, så förändrar det allt.” Det här var början på en resa som gick ut på att ta reda på hur det egentligen låg till. Jag läste allt jag kom över i ämnet – och var noga med att inte bara läsa sådant som bekräftade det jag redan trodde. Jag trodde egentligen ingenting längre, eftersom min världsbild hade satts över ända! Jag kontaktade olika personer som tycktes veta mer, och i vissa fall åkte jag och besökte dem. Ibland stannade jag en kortare eller längre period och jobbade hos dem. Allt för att få en ökad förståelse – med både teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet.

Jag gick också flera utbildningar, bland annat en lantbruksutbildning vid Strömmaskolan, och Eldrimners utbildning i mathantverk. Och jag började skriva tidningsartiklar i ämnet. Exempel på artiklar som jag har skrivit hittar du här:

Innovativt jordbruk ger resultat

Jorden sedd från ovan

Fyra promille kan rädda klimatet